Oulunkylä uudistuu: Katso 3D-mallinnuksesta, miltä Käskynhaltijantien varren tulevaisuus näyttää

Raide-Jokeri
01. kesäkuuta 2022

Raide-Jokeri-pikaraitiotien liikennöinti lähenee, ja samalla sen varrella sijaitsevien asuinalueiden kaupunkirakenne muuttuu.

 

Muutos realisoituu ensimmäisenä Helsingin Oulunkylässä, jonne aletaan kesällä rakentaa kerrostaloja Käskynhaltijantien varrelle.

Uudisrakentaminen käynnistyy kehittyvä kerrostalo-ohjelmaan valikoiduilla hankkeilla, jotka keskittyvät kerrostaloasumisen laatuun. Ohjelmaan hyväksytyt hankkeet kehittävät kerrostaloasumista- ja rakentamista. Esimeriksi Asunto-osakeyhtiö Muurarimestarin talossa on käytetty sata vuotta vanhoja rakennustapoja, ja se muistuttaa ulkoisestikin Helsingin keskustan 1920–1930-luvulla rakennettuja taloja.

Mallinnus näyttää Käskynhaltijantien tulevan ympäristön

Käskynhaltijantien uutta ilmettä on havainnollistettu 3D-malliin (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Oulunkylän aluerakentamisprojektin nettisivuilta löytyvä mallinnus paljastaa, minkälainen Käskynhaltijantien ympäristöstä on tulossa suunnitelmien mukaan.

Myös Oulunkylän keskusta uudistuu

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan asuntoja 1 300 asukkaalle, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Myös kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat.

Uutta rakentamista on luvassa myös Veräjämäen alueella sijaitsevan Maaherran tien varteen. Alueelle on tulossa yhteensä 800 asuntoa sekä päiväkoti, joka sijoittuu Jokiniementielle.

Espoon Keilaniemen ja Helsingin Itäkeskuksen välillä kulkevan Raide-Jokeri-pikaraitiolinjan on tarkoitus aloittaa liikennöinti tammikuussa 2024.