Tervetuloa viihtymään Suvilahden monipuolisten tapahtumien kesään

Kalasatama
13. kesäkuuta 2022

Helsingin Suvilahti on jatkuvasti muuttuva ainutlaatuinen teollisuusmiljöö, jossa voi kokea aina jotain uutta: vähintään alueen graffitiseinä on joka päivä eri näköinen. Suvilahden ovatkin hyvästä syystä ottaneet omakseen monet Helsingin kulttuuritoimijat sekä suurten yleisötapahtumien ja festivaalien järjestäjät. Tänä kesänä Suvilahti on jälleen monien kiinnostavien – niin uusien kuin vanhojen tuttujenkin tapahtumien keskipiste, joka kutsuu kokemaan ja viihtymään koko kesän. Suvilahden tapahtumakesä on tänä kesänä kovempi kuin koskaan.

Vanhoista tutuista musiikkifestivaaleista Suvilahden täyttävät vuorollaan muun muassa Tuska ja Flow. Lisäksi Suvilahdessa järjestetään tänä kesänä ihan uusina tapahtumina Urbaanit lavatanssifestivaalit (15.–16.7.), I was here -festivaali (22.–23.7.), Helsinki Haze Wave -olutfestivaali (23.–24.7.) sekä Jytäkesä Go-Go (26.–27.8.).

Suvilahden kesän seuraava iso tapahtuma on 18.6. järjestettävä Helsinki Bike Show. Kyseessä on kävijöille ilmainen kustomoitujen moottoripyörien näyttely.

Suvilahden heinäkuu onkin sitten täyttä toimintaa, sillä metallimusiikkikansan Tuska-festivaali järjestetään kolmipäiväisenä heti kuun alkuun 1.–3.7. Tuskaa seuraa tulevan tanssikesän uutuus eli Urbaanit lavatanssifestivaalit, jossa perinteiset tanssit ja rytmit saavat uudenlaisen miljöön, kun Suvilahden rouhea alue antaa raamit uudenlaiselle, aikuiseen makuun suunnitellulle tapahtumalle 15.–16.7. Sitä seuraavana viikonloppuna Suvilahdessa on puolestaan kulinaristin juhlat, kun uusi I was here -festivaali esittelee maailmanluokan ruoka- ja juomakulttuuria muun muassa ohjatuissa trendikkäimpien cocktailien valmistuksen työpajoissa. Samana viikonloppuna nautitaan myös uudesta craft beer -oluiden tapahtumasta Helsinki Haze Wavesta.

Elokuussa Suvilahti täyttyy myös vielä moneen kertaan musiikista, sillä jo perinteeksi muodostunut kaupunkikulttuuri- ja musiikkifestivaali Flow täyttää alueen 12.–14.8. Kuun lopussa puolestaan Tanskan lahja hard rockille eli D-A-D esiintyy Suvilahdessa 25.8. ja heti sen perään vietetään festivaalikesän tulokasta Jytäkesä Go-Go:ta. Sen ohjelmisto koostuu erityisesti tämän hetken parhaista jytärock- ja kitarabändeistä.

Poikkeusliikennejärjestelyitä Tuskan ja Flow’n aikaan sekä pidennettyjä soittoaikoja useassa tapahtumassa

Suvilahden tapahtumakesä toteutetaan muuten tapahtuma-alueen puitteissa, mutta kaksi suurinta musiikkifestivaalia eli Tuska (aikavälillä 30.6.–4.7.) ja Flow (aikavälillä 11.–15.8.) aiheuttavat poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä erityisesti Vilhonvuorenkadun jatkeella, mikä suljetaan mainittuina ajankohtina liikenteeltä. Poikkeavista liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin erikseen.

Tuska- ja Flow-festivaalit sekä Urbaanit lavatanssit ovat myös saaneet poikkeusluvat normaalia pidemmille soittoajoille. Musiikkia saa soittaa Suvilahdessa Tuskan aikaan 1.–2.7. klo 24 asti, Flow’n aikaan 12.–13.8. seuraavan päivän puolelle eli klo 1 asti ja 14.8. klo 23 asti. Urbaanit lavatanssit ja Jytäkesä Go-Go jatkuvat puoleen yöhön.

Lisätietoa Suvilahden tapahtumista: