Kansainvälinen palokuntanuorten leiri alkaa Malminkentällä

Malmi
28. kesäkuuta 2022

Malminkentän alueella Helsingissä järjestetään 3.–9.7.2022 palokuntanuorten kansainvälinen Eldis 22 -leiri. 2 500 palokuntanuorta ja palokuntalaista saapuu oppimaan uusia taitoja, kokemaan unohtumattomia elämyksiä ja tapaamaan uusia sekä vanhoja tuttuja. Osallistujia on tulossa Suomen lisäksi ainakin Saksasta, Itävallasta ja Tšekistä.

Tapahtuman järjestelyt alkavat keskiviikkona 29. kesäkuuta. Leirialue aidataan ja terminaalin vieressä olevat kävelyportit suljetaan tapahtuman ajaksi. Käynti alueelle tapahtuu hangaarin ja pelastusaseman välistä. Lisäksi länsi–itä-kiitotien länsipäädyn kulkuportti suljetaan tapahtuman ajaksi. Leirin purku päättyy 12.7.2022.

Leiri näkyy koko kentän alueella, ja hangaari-rakennus toimii yhtenä huoltopisteenä. Nuorten koulutusta järjestetään myös pelastuslaitoksen harjoitustornissa hangaarin vieressä.

Leirillä on mahdollisuus vierailla tutustumassa

Leiriviikon aikana 7–17-vuotiaat leiriläiset suorittavat palokuntanuorten koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja, jotka antavat valmiuksia sammutus- ja pelastustehtäviin. He harjoittelevat esimerkiksi  sammutustaitoja, vesipelastusta ja ensiaputaitoja. Leiri käyttää myös Helsingin medialukiota ja Jakomäen uimahallia osana tapahtumaa. Leiriläisillä on mahdollisuus käydä tutustumassa Helsinkiin viikon aikana.

Keskiviikkona 6.7.2022 järjestetään avoin tutustumispäivä, jolloin kuka vain toiminnasta kiinnostunut voi käydä vierailemassa tapahtumassa. Kävijöiden tulee ilmoittautua etukäteen osoitteessa: https://www.lyyti.in/Eldis22_vierailupaiva. Vierailupäivänä järjestetään tilapainen pysäköinti itä–länsi-suuntaisen kiitotien itäpäässä.

Ajo pysäköintipaikalle tapahtuu lentokentän pelastusajoreitin portista, ja alueella on järjestetty liikenteenohjaus. Alueen pysäköintipaikat ovat normaalissa käytössä.

Lisätietoja löytyy leirin nettisivuilta osoitteesta: https://www.palokuntaleirit.fi sekä sosiaalisesta mediasta (Instagram, Facebook, YouTube, Twitter): @palokuntaleirit