Siilo soi vielä kerran Kruunuvuorenrannassa – upea päätösteos koettavissa kolmen päivän ajan 7.–9.10.

Kruunuvuorenranta
06. lokakuuta 2022
Kruunuvuorenrannan vanhassa öljysäiliössä eli Säiliö 468:ssa on koettavissa kolmatta ja viimeistä kertaa ääntä ja valoa yhdistävä tilataideteos perjantaista sunnuntaihin 7.–9.10.2022 klo 17–22. Teoksessa virtuaalinen lintuparvi pääsee vapaaksi säiliön sisällä. Paikalle pääsee tänä vuonna myös lautalla Kauppatorilta.

Mitä jos linnunrata päättyisikin tänään tänne?

Pysähdy hetkeksi ja maista tähtien pölyä. Maalaa mieleesiunien kaunein lintuparvi ja katsele miltä se näyttää ja kuulostaa? Mistä hesaapuivat ja minne parvi jatkaa matkaansa?

Kruunuvuorenrannan Öljysäiliöön 468 rakentuu 7.–9.10. kolmen päivän ajaksi tilateos Ipnos – lintujen kuiske. Teos on koettavissa joka päivä kello 17–22.

Lisätietoa ja ohjeita saapumiseen löytyy täältä: www.uuttahelsinkia.fi/siilosoi

Linnut pääsevät vapaaksi äänen ja valon avulla kohti kaupungin taivaan syleilyä vanhaan öljysäiliöön rakentuvassa unimaailmassa, jossa fysiikan lait ovat erilaisia kuin sen ulkopuolella.

Ipnos tuo päätökseen Siilo soi -trilogian, joka on tuonut kahtena aiempanakin syksynä valon lisäksi ääntä Kruunuvuorenrannan Säiliö 468 -maisemateokseen. Teossarja sai alkunsa koronapandemian synnyttämästä tarpeesta tuoda taidetta nautittavaksi turvallisesti ulkotiloihin.

Säiliö 468:n sekä Kruunuvuorenrannan 10-vuotisjuhlavuosi

Ipnos juhlistaa samalla myös Säiliö 468:n 10-vuotista taivalta, sillä teos luotiin alun perin Helsingin designpääkaupunkivuoden kunniaksi vuonna 2012. Teoksen valot ovat alusta asti symbolisoineet tuulen mukaan suuntaa vaihtavaa lintuparvea.

Myös Kruunuvuorenrannan alue on kokenut viimeisten kymmenen vuoden aikana suuren muodonmuutoksen. Tyhjästä nousseelta alueelta on löytänyt kotinsa jo reilusti yli 5000 asukasta ja tänä vuonna ryhdyttiin rakentamaan ensimmäisiä kiskoja Kruunusillat-raitiotietä varten. Seuraavien kymmenen vuoden kuluessa alue valmistuu ja yhdistyy tiiviimmin kantakaupunkiin raideliikenteen käynnistyessä vuonna 2027.

Lautalla säiliölle keskustasta

Teosta pääsee katsomaan ja kuulemaan keskustasta tänä vuonna myös lauttakyydillä. Lautta kulkee Kauppatorilta Kruunuvuorenrantaan säiliölle ja takaisin perjantaista sunnuntaihin 7.–9.10 klo 16–22 välillä. Lisätiedot, aikataulu sekä lippujen hinnat löytyvät JT-Linesin sivuilta tästä osoitteesta: www.jt-line.fi/vesibussi-siilo-soi

Kulku säiliölle maitse

Julkisista kulkuneuvoista bussi 88 Herttoniemen metroasemalta vie lähimmäksi Kruunuvuorenrannan öljysäiliötä. Lähin pysäkki sijaitsee Koirasaarentiellä (H4695 Haakoninlahdenkatu), josta on noin 800 m matka öljysäiliölle Saaristolaivastonkatua pitkin. Samassa kohdassa sijaitsee myös lähin kaupunkipyöräasema.

Autolla saapuville löytyy runsaasti pysäköintitilaa kadun varsilta läheltä säiliötä.

Teoksen läheisyydestä löytyy yleisö-WC.

Ipnos – lintujen kuiske

Öljysäiliö 468, pe–su 7.–9.10.2022 klo 17–22

Äänisuunnitelu & sävellys: Aki Päivärinne
Valosuunnittelu: Jari Vuorinen
Kuratointi: Ilkka Paloniemi
Assistentti: Saana Ott / VÄS (Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitos)

Lue lisää teoksesta, Säiliö 468:sta ja miten säiliölle kuljetaan: www.uuttahelsinkia.fi/siilosoi

Kuva: Lauri Rotko