Uusi Helsinki-huussi palvelee ulkoilijoita Uutelassa

Vuosaari
06. lokakuuta 2022

Uutelan kodan viereen Vuosaareen on avattu Helsinki-huussi torstaina 6. lokakuuta. Kota ja uusi kuivakäymälä palvelevat virkistysalueen käyttäjiä Särkkäniemen varrella.

”Huussissa on kaksi tilaa, joista toisessa on lastenhoitomahdollisuus. Myös Uutelan kodan puuvaja sijaitsee samassa rakennuksessa”, projektisuunnittelija Elina Nummi kertoo.

Helsinki-huussin tunnistaa suuresta sydämestä, joka koristaa viherkattoisen, puurakenteisen rakennuksen etupaneelia. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehdit NRT, ja sen rakensi Stara.

Uutelan huussi toteutettiin OmaStadi-rahoituksella, eli se rakennettiin kuntalaisten tekemien ehdotusten pohjalta.

Tyylikkäitä kuivakäymälöitä suosituille virkistysalueille

Uutelaan valmistunut Helsinki-huussi on vasta toinen laatuaan. Uuden huussimalliston avulla kaupunki rakentaa tyylikkäitä kuivakäymälöitä suosituille virkistysalueille ja kehittää näin ulkoilupalveluitaan.

Ensimmäinen Helsinki-huussi avattiin vuosi sitten Vanhankaupungin Pornaistenniemellä. ”Kävijöitä on ollut talvellakin reilut 2 000 kuukaudessa, ja kesäaikana kävijämäärä on tuplaantunut. Palaute huussin sisällä olevalla liitutaululla on ollut lähes yksinomaan kiittävää”, Nummi sanoo.

Helsingin kaupunki laatii parhaillaan luontopalvelulinjausta, jossa tarkastellaan kaikkien virkistysalueiden palveluiden nykytilaa ja kohentamistarpeita. Linjauksen avulla päätetään myös tulevien kuivakäymälöiden paikoista.

Helsinki-huussien makkilanta kompostoidaan HSY:n Metsäpirtin kompostointikentällä maanparannusaineeksi.

Lisätietoja:

Uutelan kodan ja Helsinki-huussin sijainti kartalla
OmaStadi-hanke: Lisää yleisövessoja Helsinkiin
Uutinen 27.09.2022: Luonnossa liikkujien palveluita kehitetään Helsingissä

Uutisen kuva: Elina Nummi