Nihdin ja Verkkosaaren pohjoisosan ensimmäisten asuntojen rakentaminen on alkanut

Kalasatama
17. lokakuuta 2022

Yhteensä alueille tulee koteja lähes 7 000 asukkaalle.

Kalasataman asuntorakentaminen on käynnistynyt kesällä myös sen eteläisimmässä kärjessä, Nihdissä ja Verkkosaaren pohjoisosassa. Kalasataman aluerakentamisprojektin projektinjohtaja Hannu Asikainen on tyytyväinen asuntorakentamisen alkamisesta uusilla alueilla, sillä Verkkosaaren eteläosan asuntorakentaminen on juuri valmistunut ja Sompasaaren ja Työpajanpihan alueilla rakennetaan viimeisiä asuntokortteleita.

Merellisestä Nihdistä hienot näkymät 

Ensimmäisenä Nihdissä alkoi YIT Suomi Oy:n kahden tontin rakentaminen. Asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa kevättalvella 2024. Yhteensä alueelle tulee noin 3 000 asukasta.

Nihdissä rakennetaan parhaillaan myös Kalasatamasta Pasilaan -raitiotietä ja Kruunusillat-hankkeeseen liittyviä siltayhteyksiä. Kalasatamasta Pasilaan -raitiotie otetaan käyttöön 2024, ja vuodesta 2027 alkaen alueelta pääsee Kruunusillat-yhteyttä pitkin keskustaan. Myös Nihdin päiväkodin rakentaminen on tavoitteena aloittaa ensi vuonna.

Verkkosaarta rakennetaan vauhdilla

Myös Verkkosaaren pohjoisosassa on käynnistynyt ensimmäinen asuntohanke. Avain Yhtiöiden talo valmistuu keväällä 2024.

Ensi vuonna Verkkosaaren pohjoisosassa käynnistyy jopa kymmenien asuntohankkeiden rakentaminen, joten alueen tunnistaa pian nostokurkien rivistöstä. Verkkosaaren päiväkoti otetaan käyttöön jo vuoden 2023 alussa.

Verkkosaarenrantaan on tulossa lähivuosina myös Helsingin ensimmäisiä kelluvia asuntoja. Verkkosaaren pohjoisosasta rakennetaan asuinalue noin 3 600 asukkaalle.

Ilmakuva Verkkosaaren pohjoisosasta