Invånarna i Mellungsby trivs i sina hemknutar. Servicen är utmärkt, det finns mycket grönområden, mångsidigt boende och smidiga trafikförbindelser.

Hur är det att bo i Mellungsby?

I Mellungsby är det nära till service, naturen och hobbyer. I området finns utmärkta parker och grönområden samt tallskogar och fantastiska öppna berg att vistas på.

I området ordnas varje år många evenemang och en del av dem ordnar Mellungsbyborna själva. Det finns mycket gratis verksamhet för barn och unga, ordnad av bl.a. de tre ungdomsgårdarna och flera lekparker.

Byggnadsbeståndet är mångsidigt i Mellungsby. Det finns en lämplig lösning för alla livsskeden. I Mellungsby bor man i stora och små flervåningshus, lofthus, radhus, parhus och småhus, hitashus, i hyresbostäder, bostadsrättsbostäder och ägarbostäder. Det har byggts bostäder under alla årtionden sedan 1940-talets frontmannahus.

Hem för äldre och studenter

Det finns ett mångsidigt utbud av seniorbostäder i Mellungsby. Bland andra Gårdsbacka mångsidiga servicecentral, Helykoti i Gårdsbacka och Attendo i Mellungsbacka erbjuder möjligheter till dem som behöver stöd eller service. På området finns dessutom många av stadens hyres- och bostadsrättsbostäder för seniorer.

Det finns studentbostäder i Tranbacka, Stensböle, Gårdsbacka och Mellungsbacka. Helsingforsregionens studentbostadsstiftelses (HOAS) alla bostäder finns nära yrkeshögskolan Metropolias nya campus i Kvarnbäcken.

Natur och grönområden

Mellungsbyområdet är ett riktigt ymnighetshorn. Grönområden, parker och skogar erbjuder möjligheter till friluftsliv och där kan man både varva ner och till exempel plocka bär.

Tallskog och berg är typiska landskap i Mellungsby. Flervåningshusens gårdar är öppna och grönskande. Förutom idrotts- och lekparker finns det flera förtjusande parker att tillbringa tiden i.

Klenodparken i Ärvings rustades upp 2006. Genom parken flyter Mellungsbybäcken som kan beundras från fem broar. Det finns ett hundratal arter av träd, buskar och perenner, några av dem sällsynta. I Klenodparken kan man stanna upp en stund t.ex. på bänkarna på utsiktsplatsen.

Ärvingsparken är en utmärkt plats för barnfamiljer. I parken finns bl.a. upplysta promenadvägar, spelplaner och en mångsidig lekplats för barnen.

I parkplanen för Mellungsbyområdet kan man se tidtabellen för när parkerna ska byggas om och rustas upp ända fram till 2027.

Bostäder till salu i Mellungsby

Uppdaterad 12.3.2020