Strandrutten i Fiskehamnen öppnades på Helsingforsdagen

Fiskehamnen
12.6.2010

Strandrutten i Fiskehamnen öppnades på den blåsiga Helsingforsdagen. Den tre kilometer långa gång- och cykelleden slingrar sig omkring Sumparn och dagen till ära fanns det mycket att se längs rutten.

Besökarna fick njuta av en gammaldags dans med bandet Isku-Pojat, dansgruppen Mana O’Lakas huladans, musikshowen Biofactor av Högholmens teater, en schackturnering med människopjäser och arkitekturskolan Arkkis kojbyggarverkstad.

– Från Fiskehamnen kan man se alla de faktorer som det urbana landskapet i Helsingfors består av. Havet, Högholmen, Hanaholmens kraftverk, tornhusen och stadens vackra centrum hör till det helsingforsiska själslandskapet, summerade Mikael Sundman, ansvarig projektchef för detaljplaneringen i Fiskehamnen.

Stadsdirektör Jussi Pajunen öppnade evenemanget. På huvudstadens födelsedag trafikerade också en sjöbuss från Sjötullstorget till Fiskehamnen.

Butiksplaneraren Anna Hytönen som följde människoschackturneringen hade dock kommit på plats till fots.

– Utsikterna mot innerstaden är alldeles otroliga härifrån. Jag kommer säkert att promenera längs rutten på nytt i bättre väder.