Visit Helsinki och Radio Helsinki på spaning efter Helsingfors hemlighet

Uutta Helsinkiä
14.4.2015

Vad är det som gör Helsingfors till en särskilt förtjusande eller fantastisk stad, och vad är det som skapar Helsingfors hemlighet? Vi söker svar på de här frågorna hos Radio Helsinkis lyssnare och studiogäster 13.4-15.5.

Visit Helsinki och Radio Helsinki vill väcka diskussion om vad det är som skiljer Helsingfors från de övriga städerna i världen. Är det t.ex. en plats, en känsla, ett evenemang, en berättelse eller en viss attityd som är utmärkande just för Helsingfors?

Åsikter och tankar om ämnet kan sparas på adressen www.helsinkisecret.fi i form av text, bilder eller videoklipp eller genom att delta i diskussionen i Radio Helsinkis kanaler i de sociala medierna. Alla som lyssnar på Radio Helsinki får skicka svar – såväl helsingforsbor som Helsingforsvänner och -kännare som bor på andra håll. Även alla Radio Helsinkis studiobesökare får svara på frågor om Helsingfors hemlighet mellan den trettonde april och femtonde maj.

– Vi på Radio Helsinki älskar Helsingfors, men det är inte lätt att klä denna känsla i ord – särskilt när saken kan behandlas från så många olika perspektiv! Därför vill vi utmana våra lyssnare att diskutera frågan. Det är sannolikt att våra lyssnare delar vår djupa kärlek till Helsingfors, och det gör dem till de bästa experterna när det gäller att ta reda på hemligheten, säger Radio Helsinkis chefredaktör Maria Veitola.

De som deltar i diskussionen mellan 13.4 och 15.5.2015 har möjlighet att vinna veckopriser varje vardag. Efter att tävlingstiden gått ut utdelas huvudpriset, som är ett veckoslut på Flow-festivalen i Helsingfors med inkvartering och annat trevligt för vinnaren och en vänsom bor utomlands.

Läs mer:

HelsinkiSecret

Radio Helsinki

Visit Helsinki