Det dansas på Mannerheimvägen när Finlands 100-årsjubileum invigs

Centrum
1.12.2016

Firandet av det hundraåriga självständiga Finland inleds i Finland och i världen på nyårsafton 31.12. Under jubileumsårets invigningsfest i Helsingfors sker firandet kring Tölöviken och Medborgartorget under hela dagen och in på natten. Det nya århundradets party bjuder på toppartister och Mannerheimvägen förvandlas till ett dansgolv! Det är hela Finlands kväll: Yle förmedlar invigningsstämningar i hela landet.

Invigningsfesten för Finland 100 i Helsingfors förnyar också nyårsfirandet i staden när det gäller platsen. Det nya året 2017 tas emot på området kring Tölöviken och på Medborgartorget, istället för det traditionsenliga Senatstorget. Finland 100, Helsingfors stad, Yle och områdets aktörer ordnar tillsammans ett heldagsstadsevenemang och alla är bjudna!

På Medborgartorget och Mannerheimvägen värmer Tavastias lördagsdisco upp både stämningen och tårna. Lördagsdiscots favorit-DJs inleder kl. 21. Det nya århundradets party kl. 22-01 bjuder på dans, musik, humor, sång, mode och ny cirkus! Under två timmar utlovas också glimtar ur det stundande jubileumsårets program och skildringar av det finländska folkets otroliga äventyr.

Den gemensamma berättelsen om Finland framförs av en rad favoritartister: Robin, Alma, Samuli Edelman, Paula Koivuniemi, Michael Monroe, Remu, Paleface, Jenni Vartiainen, Fork, Olavi Uusivirta, Tiisu, Lauri Tähkä, Frida Andersson, Iiro Rantala och Darude. Race Horse Company & Mad in Finland bjuder på spännande stunder i form av ny cirkus. Kvällen lotsas av Riku och Tunna i äkta Futureventures-stämning och som värdar fungerar Nina och Lorenz Backman.

Läs mer:

Det dansas på Mannerheimvägen när Finlands 100-årsjubileum invigs