Unga företagarnas EM-tävlingar i Finland nästa sommar

Centrum
9.1.2017

Enterprise Challenge 2017 är ett två dagars evenemang i Helsingfors 28. – 29.6.2017 som har arrangerats av den icke-vinstdrivande föreningen Ung Företagsamhet rf och dess paraplyorganisation JA Europe. Högskolestuderande runt om Europa som deltar i tävlingen har under nuvarande läsåret planerat, grundat och lett sina egna företag som en del av sina studier, antingen vid universitetet eller yrkeshögskolan. Deltagarna kommer från 18 olika länder.

JA Start Up Programme är ett program bildad av JA Europe och dess syfte är att lära sig fentreprenörskap, affärsverksamhets- och innovationsberedskap i högskolor. I Finland koordineras programmet av Ung Företagsamhet rf (UF). I programmet skapar man ett UF-företag på grund av en egen idé, och genom det prövar man idén med riktiga kunder, riktiga pengar – och lär sig genom praxis.

Läsårets bästa företag kring Europa väljs i nationella finaler under våren och början av sommaren. Europas bästa företag bestäms av en jury som består av affärslivets erfarna proffs och som under två dagar följer nära ungdomarnas start up -företagens verksamhet i Helsingfors, bl.a. i ett mässevenemang som ordnas i Helsingfors’ centrum.

Finlands representant i EM-tävlingen väljs i Helsingfors den 20 april i Våga vara företagsam -finalen, som är en del av det officiella självständighetens jubileumsår Finland 100 -programmet.

Läs mera
Ung Företagsamhet