Städerna avgör mänsklighetens framtid - evenemanget kan följas på Helsingforskanalen

Uutta Helsinkiä
3.4.2019

Helsingfors stad och borgmästare Jan Vapaavuori ordnar ett diskussionsmöte om städernas roll och betydelse för lösande av vår tids största utmaningar onsdagen 3 april kl. 12–17.30.

Evenemanget kan också följas på Helsingforskanalen. Du kan lämna in dina kommentarer om seminariet på adressen http://screen.io/demos.

Under eftermiddagen stiger Finlands mest intressanta stadsforskare upp på scenen och vi hör om Helsingfors och New Yorks samarbete i att bygga upp hållbara städer. I evenemanget deltar bland annat författaren och livsstilskolumnisten på New Yorker David Owen, de inhemska topparna inom stadsforskning Emma Terämä och Damiano Cerrone, New Yorks kommissionär för internationella ärenden Penny Abeywardena och Caspervon Koskull som medverkade till att Nordeas huvudkontor flyttade till Helsingfors och rektor för Helsingfor universitet Jari Niemelä.

Publikationen för Helsingfors Symposium 2019 berättar om städernas roll och speciellt om de åtgärder som städerna förväntas vidta i rollen som föregångare i arbetet med att motverka klimatförändringen och att främja hållbar utveckling. Förord på svenska. Publikation, publiceras 3.4.

Läs mer

Program

Helsingforskanalen